Cheesecake cu ciocolata
Pentru baza:
50 g unt
225 g biscuiti digestivi de ciocolata zdrobiti (se pot folosi si biscuiti simpli amestecati cu cacao)
Pentru umplutura:
250 g ciocolata amaruie (minim 50%)
450 g crema de branza (Almette cu smantana)
100 g zahar pudra
4 oua
300ml de frisca lichida (in reteta originala erau 284ml :p)
5 linguri lichior cafea
Pentru ornat:
200 ml smantana
2 linguri lichior cafea
cacao
Din biscuitii zdrobiti si untul topit se formeaza baza prajiturii intr-o forma de 23 de cm. Coca obtinuta se intinde si pe peretii formei, nu doar la baza.
Ciocolata se topeste la abur. Branza se mixeaza cu zaharul pana devine pufoasa. Se adauga ouale intregi, pe rand, batand dupa fiecare (nu trebuie batut prea mult). Lasand mixerul la viteza mica, se adauga ciocolata topita, frisca si lichiorul.
Se coace in cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 55-60 de minute, sau pana s-a intarit. Se lasa la racit minim 3 ore sau peste noapte.
Pentru ornat se bate smantana cu lichiorul si se pune deasupra. Se pudreaza usor cu cacao.
Foaaarte interesanta si apetisanta prajiturica. Felicitari!
RăspundețiȘtergereMultumesc Dana!
RăspundețiȘtergere