Choux-uri

luni, 19 ianuarie 2009

Choux-uri
250 g faina
200 g margarina sau unt
500 ml apa
o lingurita de sare
6 oua

Apa cu sarea si margarina se pun la fiert. Cand da in clocot si s-a topit toata margarina/untul se adauga toata faina deodata si se amesteca pana se desprinde de pe peretii vasului. Se ia de pe foc si se raceste, apoi se adauga pe rand ouale, amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se pune in cornet si se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la cuptorul foarte bine incins, primele 20 de minute la foc iute si fara sa se deschida deloc usa cuptorului, apoi la foc mic inca vreo 20-30 de minute.

Se racesc, se taie capacelele si se umplu cu budinca de vanilie sau ciocolata, iar capacelul se unge cu glazura de ciocolata.



Am uitat sa va spun ca putem folosi aceste choix-uri si la prepararea unui delicios profiterol. ;)

Share This Post

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu