Rulouri cu branza

sâmbătă, 22 august 2009



Pentru aluat avem nevoie de:

250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.


Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu...nu mai stiu. :))


Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm



Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare...:))



si ungem cu umplutura de branza preparata din:

500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
esenta de rom



Rulam foaia pe lungime,



apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,



pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

Share This Post

9 comentarii:

  1. Fur si eu o "rulata" ca-s cu brinzica romaneasca. Ufffa, cum ar spune nora ta, ce-mi facusi la ora asta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Yammiii Yamiii. ce buna cred ca e. Ajutorul tau in bucatarie e Amira? Pusici

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow how delicious looks this rolls! I'll take one! I have an award for you :) Kisses!

    RăspundețiȘtergere
  4. arata foarte bine. cred ca fara ajutoare nu iesea asa buna. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Cuscra,nu ti-ai luat niste branza la pachet cand ai plecat din Romania? :))

    Pup noruca draga!

    RăspundețiȘtergere
  6. Miki,Amira e inca la inceput,e incepator.Inca ia lectii de la frate-su,care e la avansati deja. :))

    Pup si bine-ai ajuns acasa! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Oana,multumesc!

    Bineinteles ca ajutorul face toate paralele! :))

    RăspundețiȘtergere