Tort cu mousse de ciocolata alba si mure

joi, 10 septembrie 2009

Zilele trecute am avut in vizita o prietena draga sufletului meu,impreuna cu familia ei minunata si m-am straduit sa fac un desert bun bunut,cu care am sperat ca ii voi incanta.

Mie mi-a placut,sper ca si lor. :)))







Pentru blat avem nevoie de:

4 oua
50 g zahar
40 g Crem Ole de ciocolata
esenta de rom

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul si un praf de sare, ca la bezea. Apoi se adauga cate un galbenus si se bate un pic dupa fiecare. La sfarsit se adauga Creme Ole de ciocolata si se mai bate un pic, cat sa se omogenizeze.
Se toarna aluatul intr-o tava de 20/20 cm tapetata cu hartie de copt. Se coace la foc mediu (180 grade) cam 25-30 minute. Se apasa blatul cu degetul, daca adancitura dispare imediat, inseamna ca e copt. Se lasa la racit.

Pentru mousse de ciocolata avem nevoie de:

200 g ciocolata alba
350 ml frisca lichida
6 g gelatina

Gelatina o punem la inmuiat in 4 linguri de apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu 150 ml frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca. Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina si amestecam pana la dizolvarea acesteia.
Dam la frigider pana la racirea completa,dupa care incorporam restul de frisca batuta,usor,cu miscari de jos in sus.

Pentru mousse de mure avem nevoie de:

200 g ciocolata alba
250 g mure
350 g frisca lichida
10 g gelatina

Se prepara ca si mousse de ciocolata alba,iar la sfarsit incorporam si piureul de mure.



Murele le-am facut piure in blender,apoi le-am trecut prin sita,sa nu aiba seminte,m-am gandit ca n-o sa le placa copiilor. A ramas mai putin din cantitatea initiala,dar a fost bun si aromat.

In tava de tort in care am copt blatul,tapetata cu folie alimentara,incepem asamblarea.
Punem primul strat de mousse de ciocolata alba,apoi cel de mure.



Acoperim cu blatul copt si racit,invelim in folie si dam la frigider cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Dam deoparte folia de pe tort,punem platoul peste tava si rasturnam tortul cu o miscare ferma.

Scoatem si restul de folie si acoperim cu glazura de ciocolata:

150 g zahar
50 g cacao
100 ml frisca lichida
100 ml apa
1 lingurita gelatina

Cacaoa o amestecam cu zahar,dupa care o "desfacem" cu frisca lichida si apa.
Se pune vasul pe foc si se fierbe,in jur de 10 minute,pana se ingroasa putin.
Se strecoara de eventualele cocoloase si se lasa la racit.Cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget,adaugam gelatina hidratata si omogenizam.

Am ornat cu frisca si mure.

Share This Post

28 de comentarii:

  1. hmm... arata tare bine tortul,felicitari sincere!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa ce ca arata cum arata, gustul cred ca e nebunie, se salveaza reteta! Multumesc Miha!

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc mult de aprecieri Livia! Ti-am facut si eu o vizita si am gasit la tine numai minunatii. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mai nu stiu cum a fost la gust dar aspectul e de milioane!!!

    RăspundețiȘtergere
  5. Da Mimi,a fost o combinatie reusita. Sper ca Natalia e de acord cu mine. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Iaka si confirmarea :)) a fost intr-adevar un tort absolut delicios!!! Sa va zica si domnisoarele degustatoare, care si-au infipt degetelele in minunatia de decor. :-D

    RăspundețiȘtergere
  7. ce minunat arata!
    ce pofta mi-ai facut!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. ce frumusete.... pot sa fiu si eu musafir la tine? felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  9. Tare bine arata...felicitari!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. deja l/am adaugat pe lista mea la favorite. nu ne mai slabesti cu bunatatile. mersi!

    RăspundețiȘtergere
  11. Gata, ma las de meserie ! ma mut la tine ! O seara placuta ! Cami

    RăspundețiȘtergere
  12. Natalia,aprecierile tale sunt cele mai valoroase! :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Gaby,multumesc! Cu drag te-as pofti la o portioara daca as putea. Si daca ar mai fi. :))

    RăspundețiȘtergere
  14. wow,te-ai intilnit cu natalia,ce ma bucur!tortul e absolut minunat!te pup si numai bine!

    RăspundețiȘtergere
  15. Vrei sa-ti fac o vizita? :D Foarte bine arata si cred c-a fost foarte delicios. Pusici

    RăspundețiȘtergere
  16. Felicitari pentru desemnarea ca fiind BLogul cel mai gustos!
    Nici nu ma mira , deoarece cu asemenea retete...hmmmm, iti lasa gura apa...
    Superb tort!

    RăspundețiȘtergere
  17. Miki,te astept cu drag! :) Serios vorbesc. :)

    RăspundețiȘtergere
  18. Buna ziua! Doresc sa fac acest tort si neaparat sa il decorez la fel;dar vreau sa va intreb daca pot folosi mure din congelator;stiu ca pt crema le pot folosi, dar pt decor?nu vor lasa apa?va rog sa imi spuneti.

    RăspundețiȘtergere
  19. Raluka, le poti lasa putin la temperatura camerei apoi sa le pui pe tort. Sa ai mult spor!

    RăspundețiȘtergere