Ciocolata de casa cu nuci

vineri, 30 octombrie 2009

Ciocolata de casa am preparat-o in fel si fel de variante, dar asta e departe cea mai buna. :))



Avem nevoie de:

* 250 g zahar
* 250 g lapte praf
* 200 g unt
* 50 g cacao
* 150 ml apa
* esenta de rom

Apa si zaharul le punem la fiert. Dupa ce a dat in clocot, mai lasam la fiert cateva minute, pana se aduna spuma deasupra si siropul curge mai grosut din lingura.

Adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si omogenizam.

Dam deoparte de pe foc si adaugam laptele praf amestecat cu cacao. Dupa ce s-a incorporat tot laptele, adaugam nuca taiata bucati si esenta de rom.



Compozitia obtinuta o intindem pe hartie de copt sau intr-o tava unsa cu unt, la grosimea dorita



si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Share This Post

2 comentarii:

  1. ciocolata ta arata destul de mult cu un "desert" numit "fudge" aici in America...sunt multe tipuri de fudge..cel de ciocolata este favoritul meu :)

    apropo, acum cateva zile bune am vazut in revista "Taste of Home" o reteta numita "decadent brownie swirl cheesecake", apoi vin acasa si gasesc pe blogul tau "brownie cheesecake" (retetele difera destul de mult)..in fine, m-am decis sa fac si eu acest brownie cheesecake... am postat pozele pe blogul meu (http://kittytweedy.blogspot.com/2009/10/brownie-cheesecake.html) si cred ca o sa postez si reteta...e foarte usor de facut..vreau foarte mult sa fac si versiunea ta, dar aici e IMPOSIBIL de gasit branza de vaci :( Intotdeauna mi-a placut sa incerc mai multe versiuni al aceleiasi retete.Cu siguranta o sa incerc versiunea Laurei, pentru ca pot gasi ricotta cheese foarte usor.
    faptul ca laura a utilizat ricotta si mascarpone, imi spune ca ea locuieste in Italia..In America, cheesecake-ul (care inca o data, este foarte popular..sunt foarte multe feluri de cheesecake), se face INTOTDEAUNA cu branza philadelphia, ori in Italia se face intotdeauna cu ricotta/mascarpone :)

    RăspundețiȘtergere
  2. ahh..ai inca o admiratoare infocata..am trimis un link al site-ului tau cumnatei mele (ea locuieste in Craiova) si i-a placut foarte mult...ea este o "bucatareasa" mult mai buna decat mine :)
    oricum, foarte curand e decisa sa faca prajitura ta sah (a facut o data ceva similar dar era mult mai complicata ..si cand a citit versiunea ta a zis ca e mult mai usor de facut si arata mult mai bine)..de asemenea vrea sa incerce si tortul tau de mascarpone..in fine, i-a placut intreg site-ul
    tau FOARTE MULT!!!
    Fara sa glumesc, PRIMUL lucru pe care il fac dimineata cand ma trezesc, este sa verific site-ul tau ca sa vad ce ai postat nou :)
    In postul meu anterior, ti-am zis ca am facut aceasta retea de "decadent brownie swirl cheesecake"..ei bine, poza din revista difera foarte mult de pozele mele entru ca mie nu mi-a iesit nici pe departe ca in revista :( pun pariu ca tie ti-ar fi iesit EXACT ca in revista pana la cel mai mic detaliu)..chiar am sa si scanez poza din revista si o sa o pun pe blogul meu ca sa vezi diferenta...
    Oricum, "keep up the good work" cum zic americanii..continua sa faci ceea ce faci pentru ca e bun de tot :)

    RăspundețiȘtergere