Turte englezesti cu faina integrala
Avem nevoie de:
350 ml lapte
225 g faina integrala de grau
225 g faina alba
1 lingurita zahar pudra
1 si 1/2 lingurita sare
1 lingura unt
10 g drojdie uscata
Intr-un castron punem faina si drojdia si le amestecam. Adaugam sarea si zaharul, apoi laptele caldut si untul moale. Framanatam pana obtinem un aluat nelipicios. Daca este nevoie mai adaugati putina faina.
Pe masa infainata intindem aluatul intr-o foaie groasa de 1 cm, apoi cu ajutorul unei forme ( 7,5 recomandat) sau cu un pahar decupam cerculete de aluat.
Transferam cerculetele intr-o tava presarata cu gris si acoperim cu folie alimentara. Lasam la dospit in jur de 20 de minute, pana isi dubleaza volumul.
Incingem o tigaie de teflon la foc mediu si presaram cu gris.
Coacem turtitele la foc mic pentru a nu se arde. Eu am schimbat stratul de gris la fiecare tura de turtite coapte.
Se servesc calde, sub forma de toast sau simple.
Uffff de 15 minute ma chinui sa postez un comentariu da nu pot din cauza netului afurisit! F faine ti-au iesit! Asa ca-s bune? Mie a doua zi mi s-au parut si mai bune. Moi, pufoase, aromate... Mmmm!
RăspundețiȘtergerePina la urma cred ca tu ai putea sa faci si o prajitura fara faina , fara nimic si tot bine ar arata ! Un inceput de saptamina bun ! CAmi
RăspundețiȘtergerePrecis le fac si eu, mi-au facut cu ochiul inca de pe blogul Inei!
RăspundețiȘtergerePS: da ce tigaie babana ai, duamna, ti-au incaput turtite gramada! :))
Ina, ma bucur tare mult ca ai impartasit cu noi aceasta reteta minunata.
RăspundețiȘtergereCopiii au fost tare incantati. Mai ales la faza cu taiatul aluatului cu paharul. :))) Si mai apoi la papat "tutitze mitzi mitzi" (turtite mici mici) :)))
Cami, multumesc draga mea!
RăspundețiȘtergereCum fara nimic mey? Da si tu macar un ingredient acolo...:)))
Natalia, neaparat sa le faci. Is super!
RăspundețiȘtergereDaaa...am o tigaie maaaare mare de tot! E cat jumate de aragaz. :))) Primita cadou de la culinario.ro :) Am uitat sa ti-o arat.