Tort cu crema de mascarpone
# Pentru blat avem nevoie de:
# 6 oua
# 200 g zahar
# 230 g faina
# 1/2 lingurita parf de copt
# 40 g Nesquik
Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devin albicioase la culoare. Se adauga faina amestecata cu praf de copt si Nesquik-ul.
Dupa omogenizare impartim compozitia rezultata in 3 si coacem 3 foi, in tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, in cuptorul incins la foc mediu, timp de 15-20 minute.
Se pun pe un gratar la racit.
# Pentru crema avem nevoie de:
# 2 galbenusuri
# 50 ml lapte
# 50 g ciocolata alba
# 100 g zahar
# 5 g gelatina
# 250 g mascarpone
# 250 ml frisca lichida
Galbenusurile le frecam cu 50 g zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele rece si ciocolata. Punem vasul la foc mic (sau la bain-marine) si amestecam continuu pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit.
Gelatina o hidratam in 3 linguri de apa rece si o adaugam peste crema de galbenusuri racorita (temperatura suportabila la deget).
Omogenizam si dam la frigider pana la racirea completa.
Punem mascarpone peste aceasta compozitie si mixam pana se omogenizeaza si obtinem o crema fina.
Incorporam si frisca batuta cu restul de zahar.
# Pentru decor avem nevoie de:
# 100 ml frisca lichida
# 1 plic zahar vanilat
Tava in care am copt foile o tapetam cu folie alimentara si incepem asamblarea tortului.
Crema o impartim in 2 parti egale. Prima parte o turnam in tava, nivelam si acoperim cu primul blat.
Procedam intocmai si cu cea de-a doua parte.
Sigilam bine tava si dam la frigider pentru cateva ore.
Pentru decor batem frisca bine cu zahar vanilat. Cel de-al treilea blat il taiem in 16 triunghiuri, din care am folosit doar 14, ca am avut niste pofticiosi prin zona. :))
Marginea tortului o imbracam in frisca. Cu restul de frisca spritam 14 moate
pe care le vom acoperi cu triunghiurile de blat.
Pudram cu zahar si cacao.
Miha, super bine arata ! Si tocmai le-am zis aseara baietilor ca nu le mai fac nimic dulce , ca ne-am ingrasat. :)) Daca vede al meu tortul asta sigur vrea si el.
RăspundețiȘtergereNarnia, eu zic sa faci un compromis! :))
RăspundețiȘtergereArata exccelent! Felia face-to-face m-a dat gata!
RăspundețiȘtergeretocmai vroiam sa spun ca ti s-a intamplat ceva, nu e ciocolata???? dar am vazut si un pic de nesquik...:))
RăspundețiȘtergerearata foarte bine si cred ca e delicios!
Hello from Nouméa
RăspundețiȘtergereHummm your cake looks delicious
Miha, nu-ti spun, tocmai m-am intors de la Kaufland cu 2 cutii de mascarpone cumparate in ideea ca "oi gasi eu vreo reteta pe net". Vin acasa, intru pe blogul tau si dau peste tortul asta :)) Arata minunat, ce sa mai zic... Multumesc ca m-ai scapat de sarcina de a umbla bezmetica pe google dupa retete...
RăspundețiȘtergerem-ai omorit definitiv,arata super tortuletul asta!mai ai?
RăspundețiȘtergereLivia, multumesc! La cat a fost de bun merita o privire ochi in ochi! :))
RăspundețiȘtergereEllis, pai se putea sa nu fie macar un pic? :)))
RăspundețiȘtergereLilas, Thanks you!
RăspundețiȘtergereRaluca, ma bucur ca din nou am fost scaparea ta! :)))
RăspundețiȘtergereSa ai spor! Abia astept sa vad rezultatul! ;)
Pup!
Alison, multumesc! Nu muri, te rog! :))) Pup!
RăspundețiȘtergereArata delicios tortul tau! Cred ca la fel a fost si gustul.
RăspundețiȘtergereDA,SA STI CA ARATA FFF DELICIOS ....SPER CA INR-O ZI SA MA APUC SI EU DE PRAJITURI :) SI TORTURI SI SA INCERC SI RETETA ACEASA ,,,,PA
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult draga Anca pentru aprecieri!
RăspundețiȘtergereIti tin pumnii pentru atunci cand vei incepe!
ce elegant arata!
RăspundețiȘtergeresi ce bun trebuie sa fie!
mmmmmmmmmm!!!
:P
Hallo Miha,
RăspundețiȘtergeretare reusitä Torta ta.Are asemänare un pic la Gust usor cu un Tiramisu.
Foarte fein designt. Compliment
salutäri Jacob
Miho cu tortuo asta m-ai zapacit complet...arata super bine
RăspundețiȘtergereMultumesc Jacob! Esti dragut, ca de obicei!
RăspundețiȘtergereDa, e o varianta asemanatoare cu Tiramisu, doar ca am facut-o sa poata papa putin :D si piticii.
Multumesc Monica! Nu-i asa ca-l faci si tu? :))
RăspundețiȘtergereAm venit sa ma laaaud! Am facut acest delicios tort, care din pacate nu a rezistat decat o zi. E un tort usor si crema e super.
RăspundețiȘtergereFamilionul multumeste de reteta!
Te pup mult!
Wauuu Gabiii...ce ma bucur ca l-ai facut si ca va place! sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergerePupici cu lipici!
Am votat azi Tortul asta la Reteta bucataras. Este mult prea apetisant.:)))
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult Laura!
RăspundețiȘtergereN-ai pentru ce. Meriti.:)))
RăspundețiȘtergereFelicitari pentru premiu miha.
RăspundețiȘtergerePupicuri, Sanda
Multumesc tare mult Sanda! Te pup!
RăspundețiȘtergeredin tot sufletul iti doresc o primavara plina de soare si impliniri.felicitari pentru premiul de pe bucataras!
RăspundețiȘtergereMultumesc Sarah!
RăspundețiȘtergereO primavara frumoasa si tie!
FOARTE FRUMOS!! FELICITARI !!!!
RăspundețiȘtergere