Za'atar
Se foloseste ca atare ( presarat peste hummus) sau sub forma de pasta ( la marinarea carnii de pui, preparata apoi la cuptor sau pe gratar)
* 2 lingurite oregano uscat
* 2 lingurite maghiran uscat
* 2 lingurite cimbru uscat
* 1/2 lingurita sare
* 2 lingurite boia dulce
* coaja rasa de la 1 lamaie
* 40 g susan
Susanul il prajim intr-o tigaie fara ulei, pana se aureste putin.
Restul ingredientelor le punem in rasnita de cafea si rasnim pana obtinem o pudra fina.
Rasnim si susanul, dar scurt, cat sa se sparga semintele.
Intr-un bol amestecam bine pudra de condimente cu susanul.
Se pastreaza intr-un borcan inchis ermetic.
Sursa
bun sfat :) mersi
RăspundețiȘtergereDa...Frumos si cred ca si gustos. O sa incerc.
RăspundețiȘtergereMinunat amestec!!! Multumim pentru reteta;;)! Pupicei!
RăspundețiȘtergere