Pizza cu brocolli si sunca

sâmbătă, 4 septembrie 2010


* Pentru aluat:

* 150 ml apa
* 1/2 cana faina integrala
* 1 cana faina alba
* 5 g drojdie uscata
* 1 lingurita sare
* 1 lingurita zahar
* 1 lingura ulei


Drojdia se amesteca cu zaharul si se dizolva cu putina apa calduta.Lasam 10 minute la dospit.

Intr-un castron punem faina amestecata cu sare,peste care adaugam maiaua.Punem restul de apa si uleiul. Se framanta un aluat neted si omogen.

Pentru masina de paine se foloseste programul de framantare+dospire.

* Pentru sos:

* 200 g rosii decojite din conserva
* 4 catei usturoi
* 1 lingurita oregano
* sare si piper

Rosiile decojite se dau prin blender, apoi se pun la fiert intr-un vas impreuna cu condimentele. Se dau cateva clocote, pana se elibereaza aromele. Se lasa la racit.

* Pentru umplutura:

* sunca de pui
* brocolli
* baby corn
* boabe de porumb
* 100 g cascaval

Aluatul se intinde intr-o tava unsa cu putin ulei si presarata cu faina. in strat uniform, potrivit de gros.

Se unge cu un strat generos de sos de rosii, se acopera cu sunca taiata cubulete, brocolli si porumb.


 Se acopera totul cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari


si se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste deasupra.

Share This Post

6 comentarii:

  1. Nu am mai facut demult pizza. E delicioasa asa cu bucati de brocoli!!
    Sa aveti pofta:) (cu toate ca sigur la ora asta isi face digestia:))
    Weekend placut

    RăspundețiȘtergere
  2. Que pizza más maravillosa. Me gusta los ingredientes que has usado.

    Saludos y buen fin de semana

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Bianca, un week-end placut si tie.
    Pizza asta e mancata demult! :))

    RăspundețiȘtergere
  4. what a coincidence!! I also made pizza!! next time i'll try your recipe.

    Have a great weekend!

    RăspundețiȘtergere
  5. e frumoasa tare pizza ta...parca as face si eu...

    RăspundețiȘtergere