Tagliatelle integrale cu pui si smantana

luni, 13 septembrie 2010


* Pentru tagliatelle:

* 1 ou
* 150 g faina integrala
* 3 linguri apa calduta

Se amesteca oul cu faina, putina sare si apa calduta. Apa se adauga cate putin, in fuctie de cum o cere aluatul. Trebuie sa obtinem un aluat compact si tare.


Se lasa sa se odihneasca 10 minute, acoperit, apoi se intinde foaie subtire, pe masa presarata cu faina. Se ruleaza si se taie fasii, dupa care se rasfira pe masa si se lasa la uscat.

* Pentru sos:

* 1 piept de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 300 g smantana
* 100 g mazare
* sare si piper

Ceapa si usturoiul tocate marunt se pun la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand ceapa a devenit sticloasa se adauga pieptul de pui taiat cubulete. Se toarna un pahar de apa deasupra (sau cat este necesar pentru a acoperi carnea) si se fierbe inabusit la foc mic. Cand lichidul este scazut la jumatate, se potriveste gustul de sare si piper si se adauga smantana si se omogenizeaza. Se aduce din nou la fierbere apoi se pune si mazarea. Se mai dau cateva clocote.

* Pentru cosuletul de decor:

* ~300 g aluat de paine inegrala

Aluatul framantat si dospit se intinde pe fundul unui ceaun foarte bine uns cu ulei. Marginile se incretesc din loc in loc. Se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Pastele se fierb in apa cu sare, timp de cateva minute, pana se ridica la suprafata. Se scurg de apa, apoi se pun peste sos si se amesteca.

Se servesc calde.

Share This Post

Un comentariu: