Lapte condensat
* 150 ml apa
* 120 g miere
* 80 g zahar
* 120 g unt
* 250 g lapte praf
In vasul inalt de la mixerul vertical punem apa fierbinte, mierea, zaharul si untul. Amestecam pana se topeste zaharul si se omogenizeaza. Adaugam laptele praf si mixam pana totul devine o crema fina.
Se lasa sa se raceasca complet si se va folosi le diverse deserturi si prajituri. Daca nu se foloseste imediat se pune intr-un borcan cu capa si se pastreaza la frigider.
Consistenta va fi una destul de moale, dar la frigider se va intari destul de mult.
Nu e chiar ca cel de cumparat, dar e bun. :)
Sursa
Uite inca o varianta. Daca ai timp sa faci, sa impartasesti cu noi daca ti-a placut.
RăspundețiȘtergerehttp://www.gustos.ro/articole/calatoriile-si-arta-culinara-a-laurei-adamache/lapte-condensat-sweetened-condensed-milk.html
Foarte bun laptele acesta condensat :)
RăspundețiȘtergereCel de cumparat e mai bun :)) dar in lipsa, acesta compenseaza cu succes. :)
RăspundețiȘtergere