Prajitura Kinder Pingui

marți, 18 ianuarie 2011

Aceasta reteta am mai preparat-o cu ceva ani in urma ( pe vremea aceea nu cred ca faceam poze la mancare :)) ) Chiar nu mai stiam daca mi-a placut atunci sau nu, asa ca am decis sa o refac pentru o mai buna aducere aminte. :))


Blat:

5 oua
100 g zahar
30 ml lapte
140 ml ulei
50 g gris macinat fin
40 g cacao
70 g  faina
2 linguri de miere
1 lingurita de praf de copt
1 plic zahar vanilat
Galbenusurile se bat cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc si devin ca o crema. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si grisul si se adauga la crema de galbenusuri. Se adauga apoi laptele, uleiul si mierea. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si se incorporeaza apoi usor in compozitie.

Compozitia se imparte in 2 parti si se coc 2 foi intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, in jur de 15 minute fiecare. Posibil si mai putin, in functie de cuptor. Foile se lasa la racit pe un gratar, fara a scoate hartia.

Crema:

400 ml smantana dulce pentru frisca
2 linguri zahar
2 linguri lapte condensat
5 g gelatina
esenta de vanilie

Gelatina o punem la inmuiat in 2 linguri cu apa rece.

Smantana rece se bate pana incepe sa se "lege", moment in care adaugam zaharul si mai batem putin. Gelatina o topim la microunde, apoi o amestecam cu laptele condensat, amestecand repede si energic, sa nu se formeze cocoloase de gelatina. Turnam peste frisca batuta si omogenizam. Trebuie sa obtinem o crema pufoasa, care nu curge.

Glazura 1:

60 g ciocolata amaruie
35 g unt
1 lingura ulei
1 lingurita apa

Ciocolata o topim la foc mic sau la microunde impreuna cu untul, apa si uleiul. Omogenizam si lasam la racit.

Glazura 2:

100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida

Procedam intocmai ca si la glazura 1.

Pe unul din blaturi se pune jumatate din crema, se niveleaza, apoi se toarna usor glazura 1. Se niveleaza cat mai bine si se da prajitura la congelator pentru cateva minute, pana se intareste ciocolata. Se pune apoi restul de crema, se acopera cu cel de-al doilea blat. Se toarna deasupra glazura 2 si se niveleaza. Se da la rece pentru cateva ore.

Se portioneaza cu un cutit bine ascutit si incalzit in apa fierbinte sau in flacara de la aragaz.


De la Laura Laurentiu via Natalia.

Share This Post

30 de comentarii:

  1. E o super bunatate,n-ai cum sa rezisti sub nici o forma,eu am facut-o de sarbatori si a fost "linsata" rapid!Felicitari pentru tot ce faci!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da eu ce am mancat ieri? Ca tare buna a mai fost!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. 2 portii mi-ar fi de ajuns dar pot lua si la pachet?..........hihihi.

    RăspundețiȘtergere
  4. senzationala! dar,ai uitat sa ne zici daca ti-a placut sau nu ca sa stiu daca sa o fac sau nu un salut

    RăspundețiȘtergere
  5. Flory, multumesc!
    Ai dreptate, s-a papat rapid, pana la ultima firimitura. :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Gabi, le pun deoparte la frigider sau le trimit cu prastia? :))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Bianka! :) E minunata prajitura, asa e. ;)

    RăspundețiȘtergere
  8. Mino, tine aproape...:)) In curand vine si reteta aceea. :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Maria, la pachet tot 2 portii? :)))
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim :) daaa...ne-a placut. Copiii au fost incantati cand le-am zis ca e Kinder Pingui...apoi s-au distrat grozav ca e ..."mai urias decat ala de la magazin" :)))

    RăspundețiȘtergere
  11. inca o inrebare pt tine te rog: frisca pe care o folosesti tu e dulce din comert sau e smantana lichida fara zahar multumesc mult

    RăspundețiȘtergere
  12. Smantana dulce pentru frisca 30% grasimi de la Milli. E ambalata in cutii de carton UHT.

    RăspundețiȘtergere
  13. waou!! super gâteau!!il doit étre délicieux!! bonne journée!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ce frumoasa este! Se vad minunat straturile prajiturii!

    RăspundețiȘtergere
  15. Miha , azi m-am rasfatat cu prajiturile tale , care sunt foarte buna .

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc mult Nicolina de aprecieri. Te mai astept. ;)

    RăspundețiȘtergere
  17. Abia astept sa o fac si eu, cu siguarata e buna!

    RăspundețiȘtergere
  18. Corina, e foarte buna. Cu mana pe inima o spun. :))

    RăspundețiȘtergere
  19. buna daca nu am lapte condensat cu ce il pot inlocui

    RăspundețiȘtergere
  20. Laptele condensat il poti prepara acasa dupa reteta asta http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2010/10/lapte-condensat.html Se prepara foarte usor si rapid. E adevarat ca iese mai mult de 2 linguri, dar restul il poti pastra la frigider si il folosesti ulterior la alte retete de prajituri. ;)

    RăspundețiȘtergere
  21. Ceau Miha,
    spune-mi te rog daca la aceasta prajitura as putea sa folosesc crema de la Kinder Milch Schnitte (parca imi place mai mult, ptr ca are mai mult lapte condensat-eu acuma mi-am comandat prima data si vreau sa vad cum este), iar aceasta prajitura o prefer deoarece are si ciocoooo :)))
    te pup!

    RăspundețiȘtergere
  22. Buna Angela! :*

    Merge si crema de la prajitura Milch Schnitte, e cam aceeasi Marie cu alta palarie. :)))) O lasi putin sa se intareasca, sa poti pune stratul de ciocolata si e ok...de ce nu?

    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  23. Mersiii muuult, esti foarte draguta!
    Pupici si un weekend delicios! :))

    RăspundețiȘtergere