Clatite banatene (2)
Eu am mai facut candva aceasta reteta si eram contrariata, cum de nu le-am mai facut daca sunt atat de bune. :))) Si chiar sunt buuune... Bine, atat de bune cat poate accepta "altceva" un iubitor de ciocolata. :)))
Deci...vom avea nevoie de:
6 clatite (sau cate va incap in vasul disponibil;eu le-am facut mai groase)
~50 g unt
Clatitele le puteti prepara dupa aceasta reteta sau dupa orice alta reteta va place.
Pentru umplutura:
300 g branza de vaci
1 ou
50 g zahar (sau mai mult, daca va plac foarte dulci)
esenta de rom
Branza de vaci se mixeaza cu 1 ou (daca e prea uscata se adauga 1-2 linguri cu smantana sau inca 1 ou), zahar si esenta de rom.
Pentru sos:
250 g smantana 20% grasimi
4 galbenusuri
100 g zahar
esenta de vanilie
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devin ca o crema, apoi adaugam smantana si omogenizam.
Pentru bezea:
4 albusuri
100 g zahar
esenta de vanilie
Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si esenta de vanilie. Se continua mixarea pana spuma devine lucioasa si face "turturi".
Clatitele se umplu cu amestecul de branza, se impacheteaza pliind marginile, apoi se ruleaza.
Asezam clatitele intr-un vas termorezistent uns cu unt. Restul de unt il taiem cubulete si-l presaram deasupra clatitelor. Se toarna peste clatite crema de galbenusuri si se acopera cu bezeaua.
Se da la cuptor la foc mic, pana se rumeneste bezeaua.
Arata super apetisant... cerd si eu ca sunt bune... Altfel nu au cum sa fie!!... te pup... multumesc si pentru reteta de la felia de lapte!!..
RăspundețiȘtergereTe ha quedado fantastica. Saludos
RăspundețiȘtergereTare bune. Azi am fost pe un gand si tot de la Gaby mi se trage si mie :))
RăspundețiȘtergeretrebuie sa le incerc si eu:)arata f bine!
RăspundețiȘtergereFoarte apetisante! Si eu le-am facut o data.
RăspundețiȘtergereExtra foarte gustos
RăspundețiȘtergerevai ce-mi faci...o sa incerc si eu...ca deja ma gandesc la ele
RăspundețiȘtergereArata foarte bine si poza e foarte reusita,mi s-a facut pofta, trebuie sa incerc,mersi...
RăspundețiȘtergereClatitele banatene au ceva in plus la ceea ce s-a postat mai sus....se pu nstafide in ele, staide puse in apa cu exenta de vanilie cu cateva ore inainte de prepararea umpluturii.Nu se pune esenta de rom, ci se rade coaja de lamaie si cateva firisoare de vanilie , se adauga stafidele.In umplutura nu se folosesste oul complet, ci doar galbenusulm si se stoarce lamaie, cateva picaturi ca si dealtfel cateva picaturi in bezeaua de pe clatite, unde deasemenea nu se pune nici un fel de esenta...
RăspundețiȘtergereAm tot zis că fac dar n-a reuşti până acum.
RăspundețiȘtergereArată tare bine. *drools*