Prajitura cu nuca si ciocolata
Prajitura cu nuca si ciocolata |
150 g unt
100 g zahar
100 g crema de branza Almette
100 g ciocolata amaruie
2 linguri lapte
50 g cacao
5 oua
150 g faina
100 g nuca macinata mare
1 praf de copt
esenta de rom
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml frisca lichida
Pentru ornat:
200 ml frisca lichida
Untul moale la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul pana devine pufos ca o crema. Adaugam crema de branza si omogenizam.
Ciocolata o topim la microunde impreuna cu laptele, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o adaugam in crema de unt cu branza.
Incorporam apoi ouale unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.
Urmeaza faina amestecata cu cacaoa si praful de copt, iar la sfarsit nuca macinata si esenta de rom.
Compozitia obtinuta o turnam intr-o tava( 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Facem proba cu scobitoarea.
Scoatem blatul pe un gratar si-l lasam la racit, timp in care preparam glazura. Topim ciocolata la microunde impreuna cu untul si frisca. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi o turnam peste blatul racit. Dam la frigider pana se intareste glazura, apoi portionam si ornam cu moate de frisca.
E bun orice a iesit, nu?:))
RăspundețiȘtergerePupici.
Mihao, e yumm, yumm de data asta.
RăspundețiȘtergereArata super :)
RăspundețiȘtergeremiha, scumpo:cu ce se poate inlocui branza almette ca imi ploua in gura si la propriu si la figurat?! felicitari, tre sa fie buna rau! MIHAELA
RăspundețiȘtergerePup Gabi. E bun bun. Ai tupeu sa incerci? :))
RăspundețiȘtergereDeci...Minoki...dupa cum ti-am mai zis... mai schimba placa fataaaaa....:))))
RăspundețiȘtergereZoneDeFoc, multumesc! :)
RăspundețiȘtergereMihaela draga...poti inlocui cu orice alta branza, branza de vaci, ricotta, mascarpone. :) Daca nu si nu maresti putin cantitatea de unt si nu mai pui branza deloc.
RăspundețiȘtergerePup! :*
La mine chiar e ora 12 :))) iar prajitura ta arata super. O sa visez frumos: parjituri si ciocolata :)). Un weekend placut!
RăspundețiȘtergereP.S. Tac, ca daca nu risc sa devina scrisoare :):*
Da'ce ai tu cu placa mea? Daca e yumm, yumm cum popt sa spun altceva?
RăspundețiȘtergereCe bine arata si ce ciocolatoasa este, mi-ai facut o mare pofta sa mananc o bucatica.
RăspundețiȘtergereTe pup, si-ti doresc un sfarsit de saptamana fericit.
OOO Foarte bun
RăspundețiȘtergereCe marime are tava?
RăspundețiȘtergereGlacial, 25/35 cm. Am omis sa scriu in reteta, de obicei precizez asta. Multumesc de atentionare. :)
RăspundețiȘtergereAncuta, pupici. Ai visat frumos asta-noapte? :)))
RăspundețiȘtergerePupici Daniela si un week-end frumos. :* Multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianka. :*
RăspundețiȘtergereNuca, ciocolata..........exact ceea ce-mi place mie, stii,da?
RăspundețiȘtergereExcelentaaaaaaaa , chiar aveam nevoie de-o inspiratie , si daca nu de la tine , atunci de la cine ?!? ms Miha si-mi voi lua o portie de tupeu si-o voi incerca ... sunt sigura ca-mi va iesi , ca toate retetele tale .
RăspundețiȘtergereDuminica speciala , sa ai !
un très bon dessert il a l'air bien moelleux j'adore le chocolat bravo
RăspundețiȘtergerebonne soirée
Ciocolatoasa, delicioasa :) Felicitari, ai fost foarte inspirata <3
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! :) :*
RăspundețiȘtergereesenta de rom cand se pune ?
RăspundețiȘtergereMultumesc de atentionare. :)
RăspundețiȘtergere