Chec cu ciocolata
2 oua
100 g zahar
125 ml ulei
200 ml lapte
50 g cacao
250 g faina
1 praf de copt
esenta de rom
3 linguri dulceata ( de cirese am folosit eu)
Pentru glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 g unt
50 ml lapte
Ouale se mixeaza bine cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Turnam uleiul cate putin mixand continuu, apoi laptele si esenta de rom.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt si o incorporam in compozitia de mai sus. Punem si dulceata si o incorporam usor cu o spatula.
Turnam compozitia in tava de chec (30 cm lungime) unsa cu unt si tapetata cu faina
si dam la cuptor la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Cand este gata il scoatem pe un gratar si lasam la racit, apoi il glazuram cu ciocolata topita impreuna cu laptele si untul.
Frumooos!!!
RăspundețiȘtergereTe ha quedado de 10, que pasada.
RăspundețiȘtergereSAludos
Suna bine, cred ca si "gusta bine" vorba copilului meu. Am sa il incerc cu prima ocazie, multumim de reteta!
RăspundețiȘtergereWoww, am inghitit in sec, mor de pofta!
RăspundețiȘtergereIl am in vedere pentru Pasti!
Oricum, imi propun ferm ca miercuri si vineri sa nu intru aici la tine...intuiesti de ce!:))
(ilda76)
Ma omori cu ciocolata asta :))
RăspundețiȘtergerearata.............nu mai pot de pofta
RăspundețiȘtergerearata super super bine:)
RăspundețiȘtergereN-ai venit la briose, Miha :(
RăspundețiȘtergeredar ti-am pus una deoparte la mine pe blog :))
Minunat
RăspundețiȘtergereUau arata super! O sa-l fac pt mama, ea e fan cioco.
RăspundețiȘtergerecompozitia este pentru 2 checuri sau doar unul??
RăspundețiȘtergereCompozitia este pentru un singur chec. Tava e de 30 cm.
RăspundețiȘtergeremersi mult
RăspundețiȘtergereas vrea sa dublez compozitia ca sa fac 2 :)
Gata...Tocmai i-am pus glazura, maine sa vedem ce-o fi iesit. Oricum, e bombat la mijloc, nu asa frumos ca al tau. Iubitul meu te apreciaza zilnic pentru ceea ce faci. Daca erai solla...de mult il pierdeam. Sarbatori Fericite. Miha (sora lui Mino)
RăspundețiȘtergereDelicios , deja am facut balta pe taste ...
RăspundețiȘtergereMiha , de ce mi se lasa mie tot ce bag la cuptor , fie dulce , fie nedulce ????? ma dispera chestia asta ... caaaah
Miha, sper ca v-a placut checul, asa bombat cum a iesit. :))
RăspundețiȘtergereSi al meu a fost usor bombat, dar tava fiind cu fundul rotund, l-am intors invers. :))
Eu cred ca tocmai acest fapt este tot farmecul la un chec. ;)
Diana, probabil ca ar trebui sa maresti putin timpul de coacere.
RăspundețiȘtergeremi s-a parut tentant asa ca am incercat si eu reteta...delicios!!!si foarte usor de facut:))))
RăspundețiȘtergereMa bucur tare mult ca ti-a placut! :)
RăspundețiȘtergerevai de capu` meu ce bine arataaaaaaa!!!!!! =p~
RăspundețiȘtergereMultumesc! :)
RăspundețiȘtergereouale trebuie sa fie la temperatura camerei sau de la frigider?
RăspundețiȘtergereTeoretic, ouale ar trebui sa fie la temperatura camerei. Dar eu regula asta n-o prea respect. :)) Deci, cum doresti. Daca le ai deja scoase din frigider e foarte bine, dar si daca nu le ai, nu-i un mare bai.
RăspundețiȘtergereSpor si o zi frumoasa. :*