Pandispan cu visine
10 oua
10 linguri zahar
10 linguri faina
5 linguri apa clocotita
5 linguri ulei
esenta de vanilie
visine (dupa preferinta)
1 lingura amidon
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina si o incorporam in crema de oua.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt.
Deasupra visinelor spalate si curatate de samburi punem amidonul, apoi amestecam usor, astfel incat acestea sa fie bine pudrate. Le repartizam uniform in tava deasupra compozitiei pentru pandispan.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 30 de minute, pana se aureste deasupra.
Se lasa la racit in tava, apoi se portioneaza.
Ce culoare frumoasa !! si gustoasa prajiturica ! pupici
RăspundețiȘtergereTiene que estar muy buena, ya me he pasado para ver la versión anterior y está muy bonita con las cerezas con el azúcar. Un saludo.
RăspundețiȘtergereArata perfect!...Yummy!
RăspundețiȘtergereQue delicia de pastelitos, me encantan.
RăspundețiȘtergereSaludos
Ce patratele perfecte!Imi place mai mult decat cea cu cirese,iar asta arata delicioooos!pupici!
RăspundețiȘtergereIn dimineata aceasta asa as savura prajiturelele astea langa un ceai :X
RăspundețiȘtergereAcest comentariu a fost eliminat de autor.
RăspundețiȘtergerece bine arata
RăspundețiȘtergerearata senzational ca de altfel tot ceea ce e preparat de mainile tale!
RăspundețiȘtergereavand in vedere ca te vizitez zilnic pentru a sti ce ai mai facut si ca ma innebunea ca nu pot prepara chiar tot ceea ce ma incanta aici din cauza comoditatii (mai ales!)- recunosc, am gasit solutia: ii printez mamei retetele tale (mama nu are nicio treaba cu calculatorul si internetul!) si ni le prepara!
please, spune-mi cum procedezi pentru a taia perfect acele cuburi de pandispan! multumesc anticipat pentru raspuns!
(ilda76)
Minunat
RăspundețiȘtergereChiar azi am cumparat visine cu gandul sa-i fac o prajiturica buna bebitzei mele. Multumesc pentru reteta, nu am nicio indoiala ca va iesi minunata, Miha!
RăspundețiȘtergereBuna ,Mihaela as vrea sa te intreb cu ce pot inlocui amidonul ca aici nu gasesc.Multumesc si arata fenomenal prajitura ta.
RăspundețiȘtergerecu ce se poate inlocui amidonul ca aici la mine nu gasesc si ti-a iesit super prajitura.
RăspundețiȘtergereMultumesc Anto. Draguta ca de obicei! Pup! :*
RăspundețiȘtergereGracias Juani-la cocina de xua! :)
RăspundețiȘtergerePupici Licuta. Multumesc! :*
RăspundețiȘtergereGracias Jose Manuel! :)
RăspundețiȘtergereFlory, e buna si cu cirese, dar si mie tot asta imi place mai mult. :*
RăspundețiȘtergereRalu, eu le-as papa si langa o cafea. :))
RăspundețiȘtergereMihaela, multumesc! :)
RăspundețiȘtergerezileel astea cred ca fac si eu..ca am o galetusa mare de visine proaspat culese. :P
RăspundețiȘtergerearata foarte fain, al tau
a fost bun, asa-i? :))
Ilda, multumesc ca ma vizitezi zilnic. Ma bucur ca-ti place ce gasesti aici. ;)
RăspundețiȘtergerePrajitura am taiat-o cu un cutit obisnuit, de ala cu zimti, nimic iesit din comun.
Pupici si te mai astept! :*
Cris, prajitura e simpla si se face f repede. Sper sa va placa!
RăspundețiȘtergereZi frumoasa! :*
Mihaela, unde locuiesti?
RăspundețiȘtergereAr trebui sa-l gasesti, cel mai probabil sub o alta denumire... cornfour, maizefour, maizena...
Daca nu si nu...poti inlocui cu faina!
Mia, multumesc!
RăspundețiȘtergereAm raspuns mai sus la intrebarea pusa de tine.
Zi frumoasa! :*
Alice, a fost bun, pe cuvant! :)))
RăspundețiȘtergerePupici!
Io ti cried! :))))
RăspundețiȘtergereGhini fata draga! :))) :*
RăspundețiȘtergereImi plac la nebunie pandispanurile cu fructe! E prajitura ce o faceam inca de mica acasa cu orice fruct aveam disponibil. pup
RăspundețiȘtergeredoamne ce bine arata!!!:X:X:X:X
RăspundețiȘtergere