Gem de caise

miercuri, 20 iulie 2011

Daca tot am intrat in febra gemurilor si dulceturilor, nu puteam sa ratez sa prepar si acest minunat gem de caise. Cu gustul sau usor acrisor e ideal pentru micul dejun sau pentru prepararea unor prajituri de casa sau tarte delicioase.

Eu una abia astept sa fac o reeditare la prajitura Televizor. ;)



1 kg caise
500 g zahar
zeama de la 1 lamaie


Caisele se spala, se rup in jumatate si se scot samburii. Se pun intr-o cratita, in straturi, alternand cu zaharul. Se pune cratita la frigider pentru cateva ore, timp in care fructele isi vor lasa zeama. Daca fructele nu sunt acoperite de zeama se mai adauga putina apa si zeama de lamaie.

  • Zeama de lamaie se dauga doar daca fructele sunt foarte dulci sau in functie de cum va place gemul, mai dulce sau mai acrisor
Se pune cratita pe foc mic si se fierbe gemul pana ajunge la consistenta dorita. Se verifica punand putin gem pe o farfurioara rece.

  • Se amesteca destul de des sa nu se prinda de fund si pentru a evita astfel afumarea gemului.

Se toarna fierbinte in borcane, se capseaza, se rastoarna borcanele cu capul in jos si se lasa la racit acoperite cu un prosop.




Share This Post

21 de comentarii:

  1. arata delicios !
    Si gustul e si mai delicios :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Miha, de ce nu vrei sa ne spui de unde iei recipientele astea asa dragute? Te intrebasem si de de popsticles alea de unde le putem procura si nu mi-ai raspuns la intrebare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Un gem grozav, Regele gemurilor, preferatul meu!
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Minoki, eu cred doar ca n-ai fost tu pe faza. :p

    RăspundețiȘtergere
  5. Vreau gem de caise... anul asta copacul meu a facut nik, adica nimic macar sa gust... iar de cumparat nu ma indur, la ce mari sint preturile... Dau la schimb ce vrei, doar trimitemi un borcanel...

    RăspundețiȘtergere
  6. Ahhh, deja salivez, Miha, :)) ce bun tre' sa fie gemul asta!

    RăspundețiȘtergere
  7. foarte bun si frumos colorat gemul tau.te invidiez.la mine sunt in plin sezon caisele si piersicile dar asa rau ma chinuie lenea zilele astea,ceva de groaza.poate-mi trece lenea ca ar fi pacat sa ratez un asa gem.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Ah, de cand n-am mai mancat un gem de caise, e atat de bun si aromat! Poate imi fac curaj sa-l pregatesc si eu zilele astea :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Gemul de caise este preferatul meu.Arata bine si frumos colorat.Sa-l papati sanatosi.Pup.

    RăspundețiȘtergere
  10. Imi aminteste de gemul mamei :) ce bun si aromat! si frumos prezentat!

    RăspundețiȘtergere
  11. Imi place tare mult cum arata,are o culoare minunata iar gustul tre sa fie pe masura!pupici !

    RăspundețiȘtergere
  12. Gemul de caise e delicios!E singurul pe care am reusit sa-l fac anul asta,pentru ca nu am putut renunta la el...

    RăspundețiȘtergere
  13. Caisele au o aroma deosebita! Gemul cred ca merge de minune la niste clatiteee:)

    RăspundețiȘtergere
  14. yumy yummy !!! parca simt gustul caiselor pe varful limbii :D

    RăspundețiȘtergere
  15. Arata minunat, iar vasutele sunt superbe!

    RăspundețiȘtergere
  16. seamana cu gemul de caise pe care-l face mama :) si e bun bun, iar culoarea naturala

    RăspundețiȘtergere
  17. arata de-a dreptul superb .!!!!!!!!!!!!!
    si nici nu mai stiu din ce secol n-am mai mancat.....

    RăspundețiȘtergere
  18. este gemul meu preferat .... ce culoare frumoasa are !!!

    RăspundețiȘtergere