Rulada cu crema de ciocolata
Pentru blat:
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri faina
2 linguri ulei
2 linguri apa clocotita
1/2 lingurita praf de copt
esenta de vanilie
Blatul este asemanator cu cel de la prajitura cu visine.
Galbenusurile le mixam cu zaharul si esenta de vanilie pana se albesc si devin ca o crema. Adaugam apoi, pe rand, lingura cu lingura, uleiul si apa clocotita, amestecand bine dupa fiecare. Cernem faina, o amestecam cu praful de copt si o incorporam in crema de oua.
Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, dupa care le incorporam in compozite, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam in tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru cca 15 minute, pana cand blatul se aureste usor deasupra, iar marginile incep sa se rumeneasca.
Pe o bucata de hartie de copt presarata cu putin zahar rasturnam blatul si cat e inca fierbinte il rulam incet sa nu se rupa, cu tot cu hartie. Lasam asa rulat pana se racoreste, apoi il derulam si-l lasam sa se raceasca.
Pentru crema:
150 g ciocolata amaruie
125 g dulce de leche
100 ml smantana pentru frisca
Ciocolata, peste care am turnat smantana lichida pentru frisca, o topim la foc mic sau pe baie de aburi. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte de pe foc si omogenizam. Incorporam apoi si dulce de leche si lasam la racit.
Blatul racit il ungem cu crema de ciocolata, rulam cu atentie, punem rulada pe un platou si dam la frigider pentru minim 1 ora.
Se orneaza cu frisca si se portioneaza.
O lingurita eu, una tu, una Amira si una Robert si gata :D .
RăspundețiȘtergere:))))
po' sa elimini pe care vrei, numa' pe mine nu !:)))
Que rico con la nata alrededor.
RăspundețiȘtergereSaludos
Eu zic ca este tare reusita , si are crema de cioco, care imi place la nebunie! Pupici!
RăspundețiȘtergeresuper arata....poate fac si eu intr-una din ziel..cine stie....ca asa..nu mai am chef de cucinat :(
RăspundețiȘtergereArata super!!! Chiar ma gandeam sa fac zilele acestea dar pana atunci, am sa ma servesc cu o felie de la tine...Pupici!
RăspundețiȘtergereWoooow, cum arataaaa... Vreau si eu macar o bucatica...Iti dadeam tortul meu cu ciocolata in schimbul ruladei asteia. Ador frisca... :)
RăspundețiȘtergereArata foarte bine prajitura, felicitari!
RăspundețiȘtergereGabi, da' prajitura nu vrei? Numa lingurita? :))
RăspundețiȘtergereJose Manuel, gracias. :)
RăspundețiȘtergereAdela, pupici. Multumesc mult de aprecieri. :*
RăspundețiȘtergereAlina, cum asa? O fata harnicuta ca o albinta sa nu mai aiba chef? Nu poooot sa cred... :)))
RăspundețiȘtergereTe pup si sa stii ca te inteleg. Mi se intampla si mie si nu numai o data. :)))
Multumesc Licuta. Te poftesc, cu drag! :*
RăspundețiȘtergereAna Maria, eu nu spun nu la trocul tau. :))) Pup!
RăspundețiȘtergereRetete de prajituri, multumesc! :)
RăspundețiȘtergereCu ce as putea inlocui dulcele de leche ?
RăspundețiȘtergereAnca, poti renunta la dulce de leche daca nu ai si pui mai multa smantana pentru frisca. Adica 150 ml.
RăspundețiȘtergerece fainuta e rulada! nu ca esti pe drumul cel bun, ci cred ca deja ai ajuns la destinatie! :)
RăspundețiȘtergereAm sa incerc blatul data viitoare :-*
RăspundețiȘtergere