Negresa cu crema de ciocolata
Desi prajitura este una simpla, nascuta din dorinta de bun si rapid :)) nu pot decat sa-i aduc cuvinte de lauda. Multe! :)) Daca doriti ceva mai...light, puteti incerca negresa cu ciocolata alba.
Negresa cu crema de ciocolata |
Pentru blat:
200 g unt
120 g zahar
4 oua
3 linguri cacao neagra
2 linguri dulceata de trandafiri
150 g faina
1 praf de copt
Untul il topim partial la foc mic. Il mixam apoi pana se incheaga din nou, moment in care adaugam zaharul. Mixam pana acesta se topeste si untul devine pufos ca o crema.
Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le adaugam in crema de unt, unul cate unul, mixand bine dupa fiecare. Adaugam apoi faina amestecata cu cacaoa si praful de copt. Punem si dulceata de trandafiri.
- Dulceata de trandafiri se poate inlocui cu orice alt fel de dulceata sau gem, iar cantitatea se poate mari. Eu atat mai aveam, atat mi-a ramas in borcan de la tortul cu rulada si mousse de mascarpone
Turnam compozitia intr-o tava (42/29 cm) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mediu, pentru cca 20-25 minute. Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.
Pentru crema:
200 g ciocolata amaruie
200 ml smantana pentru frisca
50 g unt de ciocolata
2 linguri coniac
- Untul de ciocolata este o specialitate de unt din Republica Moldova, primit de la prietena mea Natalia. Stiu ca la noi nu se gaseste, dar puteti inlocui cu unt normal, plus 1 lingura cacao
Punem crema deasupra blatului racit, nivelam si presaram cu nuca maruntita. Se portioneaza dupa dorinta.
poti sa o lauzi ca uite cum arata!somn usor:)
RăspundețiȘtergereCat de ciocolatoasa este,greu de rezistat!pupici!
RăspundețiȘtergereTot ce contine ciocolata este bun(din punctul meu de vedere).Pup!
RăspundețiȘtergereO prezentare nemaipomenita, iar reteta merita sa o lipesti pe frigider, in bucatarie. O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergerewow cata cioco!! ma pierd in una, parol! tare bine arata! pupici
RăspundețiȘtergereDelicioasa Negresa asta 1
RăspundețiȘtergerePup !
Negresa imi place oricum dar daca mai este si cu crema de ciocolata cred ca este un deliciu.
RăspundețiȘtergereO saptamana frumoasa!
Chiar ciocolatoasa... super. O saptamana frumoasa si tie!
RăspundețiȘtergereSuperbe imagini! Pupici :*
RăspundețiȘtergereO, Doamne, cum arata, mai ales in ultima fotografie!!!
RăspundețiȘtergereAcum ce ma fac? In weekend am rezistat tentatiei de-a coace o negresa :) .... Dar acum ce ma fac? Ai ridicat iar la fileu tentatia! Of, of!
:)
Minunata!!! atat prazentarea cat si prajitura .
RăspundețiȘtergereO saptamana cat mai placuta !!Pupici:*
Foarte gustos
RăspundețiȘtergerearata grozav
RăspundețiȘtergereSuperba si ciocolatoasa la maxim!!! Pupici!
RăspundețiȘtergereCe bine arata! Cred ca are un gust nemaipomenit de bun!
RăspundețiȘtergerearata super.dar mnu e nici o gresala? numai 4 oua la ditamai tava?eu am o tava de 23 cu 27 si akolo folosesc si 5 oua . Va rog lamuriti-ma intentionezz sa o fac ca arata bestial
RăspundețiȘtergerePrajitura nu iese foarte inalta, de vreo 2-3 degete inaltime. Am vrut sa fac niste prajituri mici, cu care sa faci "hap" si gata! :))) Si atunci a trebuit sa pastrez proportiile.
RăspundețiȘtergereDaca vrei ca prajitura sa iasa mai inalta poti folosi o tava mai mica, nu-i nici o problema. ;) Cantitatile sunt corecte.
Zi frumoasa!
Hiiii...se pare ca pe aici am uitat sa trec. Scuze...mii de scuze... Multumesc tuturor de aprecieri. Va pup si imbratisez cu drag.
RăspundețiȘtergerepentru cate persoane este reteta??
RăspundețiȘtergereN-as putea sa-ti spun exacat pentru cate pesoane este reteta, dar iti pot spune ca se poate taia in cel putin 30 de patratele.
RăspundețiȘtergereE foarte cool, eu am facut intr-o tava de cozonac deci cu cantitatile de aici iese cam cat un cozonac.
RăspundețiȘtergereAm folosit dulceata de coacaze si unt normal pentru crema si a iesit super :)
Mmmm... ce buna trebuie sa fie dulceata de coacaze...
RăspundețiȘtergere@Miha
RăspundețiȘtergereSa stii ca se simte putin :)
Dulceata de coacaze e mai mult dulce decat acra intelegi tu ce vreau sa spun, adica nu e ca dulceata de visine.
La dulceata cam asta ar fi recomandarea - folositi o dulceata dulce :)) Cred ca cu dulceata de trandafiri e chiar super.
Nice blog, diseara ma apuc de citit si fac lista de cumparaturi pentru maine ca sa pot sa impartasesc experientele mele si la alte retete :D
Sa inteleg ca prajitura a iesit prea dulce?
RăspundețiȘtergere