Evantai de vinete

miercuri, 14 septembrie 2011

Cand am vazut reteta asta la Alice papilele mele gustative au luat-o razna. Si cum ai mei nu mananca, m-am decis pana la urma sa fac numai pentru mine. In cele din urma a gustat si sotul, dar a zis ca tot zacusca de vinete e mai buna. :)))  Dar sa nu-l credeti decat in cazul in care sunteti si voi la fel de conservatori in ceea ce priveste mancarea. :)))


1 vanata
1 ceapa mica
1 rosie
bacon  feliat (in functie de cate felii veti obtine dupa ce feliati vanata)
cascaval feliat


 Pentru sos:

2 catei usturoi
100 g iaurt gras
marar verde tocat
1 frunza de busuioc verde
sare si piper


Vinetele se spala si se taie felii, pana aproape de codita, la vreo 2-3 cm distanta, astfel incat sa nu se desprinde de pe cotor.

Ceapa si rosia se feliaza.

Intre feliile de vanata se aseaza cate o felie de bacon, ceapa, cascaval si rosie. Apoi vanata se leaga strans cu ata de bucatarie si se pune intr-un vas termorezistent.


Se stropeste cu putin ulei de masline si se da la cuptor la foc mediu, pentru aproximativ jumatate de ora. Se verifica daca e gata intepand vanata cu o furculita.

Pentru sos se piseaza usturoiul si busuiocul, apoi se adauga iaurtul. Se omogenizeaza si se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si marar.

Scoatem ata de pe vanata, asezam pe o farfurie si stropim din belsug cu sosul de iaurt.


Si scriu...si scriu... si deodata mi s-a facut un gol in stomac... Mi-e foame... Ne revedem curand! :)))

Share This Post

29 de comentarii:

  1. daaaaaaaa !!!!!!!!! .... si eu am vazut reteta la Alice , iar acum la tine , trebuie sa fac si eu de pofta , arata prea bine !!!! ... oricum cred ca o voi papa singurica , sau poate invit o prietena la mine ;) ...O zi frumoasa sa ai !!

    RăspundețiȘtergere
  2. buna mancarea! si eu probat de cateva ori reteta si mi-a iesit de fiecare data!

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super bine !Sigur imi place doar sunt fan vinete!pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. aoleu!!!!!
    al meu, initial a zis ca tot mai buna e salata de vinete, sau zacusca...ca doar asa inchite el o vanata..numai coapta bine si zderelita bine :))) barbatii astia, dom'le :))
    Miha, daca ti-a placut, macar putin....ma bucura tare!
    Pup cu drag si o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  5. minunata reteta.si eu ma gandesc la vinetele astea de cand le-a postat Alice.pupic

    RăspundețiȘtergere
  6. Sa mor daca n-am crezut ca-i cu ciocolata si frisca .
    Nu ma bate,dar am vazut la Jamie O un dulce cu vinete care parea tare bun .
    E bine si sarat si cu smantana,mai ales ca iar am 2 kg in plus , peste alea 5 care erau deja .:)

    RăspundețiȘtergere
  7. E intr-adevar o reteta grozava cu produs final foarte fotogenic!arata tare bine!

    RăspundețiȘtergere
  8. Yum, vinete, ce bine arata! si daca e si cu bacon, cu siguranta il conving si pe sotu sa manance :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Super reteta si prezentarea foarte shic. Pentru o cina, mi se pare un meniu tare "senzual":))
    O zi buna!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. Cat, asa e si la mine. Daca e ceva ce nu le place mananc singura sau invit vreo prietena pe la mine. :))

    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  11. Minoki, multumesc...poftim pe la mine, te rog! :)))

    RăspundețiȘtergere
  12. Loredana, asa este... foarte foarte buna! :*

    RăspundețiȘtergere
  13. Alice, mi-a placut foarte mult! Saru-mana de reteta delicioasa!

    RăspundețiȘtergere
  14. Pup Licuta! Si mie imi plac mult de tot.

    RăspundețiȘtergere
  15. Lia, oricum esti o draguta, chiar cu kilele alea in plus. Muah... :* :* :*

    Eu am zarit pe undeva, dar nu mai stiu pe unde, tre sa caut, niste vinete cu ciocolata. :)))) Tare sunt curioasa ce gust or avea. :))

    RăspundețiȘtergere
  16. Multumesc frumos Teo! Atat de frumos cat pot multumi prin intermediul butoanelor. :)))

    RăspundețiȘtergere
  17. Miha, spor la convins consoarta sa pape vinete delicioase! Pup! :*

    RăspundețiȘtergere
  18. Vasi, multumesc mult de aprecieri! :*

    RăspundețiȘtergere
  19. bag de seama ca barbatii nostri sunt conservatori ! si al meu ! de aia ne-om fi facut noi bloguri culinare.i-am scris si lui alice.eu am transformat reteta aste intr-o mancare si asa o mananca de numa !adica:tai vinetele cubulete si le trag in putin ulei,apoi pun straturi de vinete,ceapa sticlosita,rosii si branza,le inec in bulion amestecat cu busuioc si usturoi si le dau la cuptor pana scade sosul si se leaga,aproximativ o ora si mai bine,n-am cronometrat.iese o mancare extrem de buna si aromata,e drept ca nu asa aratoasa ca evantaiul.

    RăspundețiȘtergere