Fursecuri Trufe

duminică, 18 ianuarie 2009

by Natalia



Pentru circa 40 de bucati:

200 g ciocolata, rupta bucatele
90 g unt
100 g zahar
un virf cutit sare
2 oua (in reteta originala sint 3)
o fiola vanilie
200 g faina (un pahar si jumatate)
25 g cacao (adica 2 linguri)
1/2 lingurita praf de copt
3/4 pahar zahar pudra

Intr-un ibric se topeste untul si ciocolata, pe foc mic, amestecind mereu, pina se obtine o compozitie omogena. Se ia de pe foc, se adauga zaharul si se amesteca bine pina ce acesta se topeste.
Se adauga ouale pe rind, batind bine cu mixerul dupa fiecare. Se adauga vanilia.

Se cerne faina, cacaua, sarea si praful de copt intr-un vas, se adauga compozitia de ciocolata si se amesteca bine cu lingura. Se acopera vasul cu folie si se da la rece pentru minim 2 ore. In acest timp aluatul se va intari simtitor.

Se toarna zahar pudra intr-o farfurie. Se ia cite putin din aluat si se modeleaza bilute de marimea unei nuci, se tavalesc prin zahar pudra, sa se acopere uniform cu un strat gros. Se pun bilutele la distanta de circa 4 cm intre ele (restul aluatului se tine la frigider, daca se coace in 2 serii). Se coc la foc mic (circa 160 C) timp de aproximativ 15 minute. Fursecurile vor creste la copt, iar suprafata trebuie sa crape. Daca consistenta aluatului este corecta, zaharul pudra va ramine pe suprafata fursecului, fara sa se imbibe in aluat. Fursecurile coapte se racesc complet. Se pastreaza intr-un vas cu capac.

Share This Post

7 comentarii:

  1. Am avut mari emotii cand le-am tavalit prin zahar, sa nu fie absorbit de aluat. Ma pot lauda ca au iesit exact ca in poza ta si sper eu la fel de gustoase. Numai ca mie mi-au iesit mai putina, probabil le-am facut mai mari.

    RăspundețiȘtergere
  2. Mai multe...mai putine...ce mai conteaza? :) Important e sa va placa.

    RăspundețiȘtergere
  3. Miha de 2 ori am facut trufele astea dupa doua retete. Amadoua in poze sunt asa bilute ca ale tale. Dar mie mi-au iesit mai mult biscuiti. Cum ai facut sa iti iasa asa? Mie tare mi se intind. Sunt foarte bune dar nu sunt bilute ca sunt niste biscuiti mai umflati.Am facut prima data dupa reteta Laurei apoi dupa a ta . La fel.

    RăspundețiȘtergere
  4. nu mai trebuie sa imi raspunzi ca am gasit secretul. e cuptorul meu mai ciudat si i-am gasit smecheria la a doua tava mi-au iesit bine .:) Pupici

    RăspundețiȘtergere
  5. Sandytza, am rasuflat usurata! :)) Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Dupa ce am vazut aceasta reteta prezentata atat de frumos mi-am propus sa o incerc si eu; pot spune ca a fost o alegere foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc Jessica. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

    RăspundețiȘtergere