Paine floricica

miercuri, 18 februarie 2009



Avem nevoie de:

1 ou
250 ml lapte
25 g drojdie
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
2 linguri ulei
500g faina

Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, se adauga oul,uleiul, sarea, zaharul si restul de lapte. Faina se adauga cite putin si se framinta aluatul pina se dezlipeste de castron. Aluatul se lasa la crescut 30 minute.
Eu am pus toate ingredientele la masina de paine,la programul de framantare+dospire.
Se pune aluatul pe planseta, se framinta putin, cu putina faina sa nu se lipeasca. Formam bile de aluat pe care le asezam intr-o tava rotunda unsa cu ulei,la distanta una de cealalta.Lasam sa creasca aluatul pana se unesc bilele intre ele,ungem cu ou si presaram mac sau susan.
Se coace in jur de 30 de minute.

Share This Post

2 comentarii: