Cosulete de parmezan
Avem nevoie de:
100 g parmezan
Parmezanul il maruntim la robot.Sau se poate da pe razatoarea cu ochiuri mici,pentru o textura mai fina.
Tigaia in care vom topi parmezanul se unge cu foarte putin ulei de masline si se pune la incins la foc mic. Presam un strat de parmezan ras si lasam pana acesta se topeste si incepe sa faca bule din loc in loc.
Luam un castron,il punem in mijlocul foii de parmezan si cu o miscare ferma rasturnam peste fundul castronului.Se modeleaza dupa preferinta.
Lasam la racit,apoi scoatem castronul cu grija.
Se folosesc la servit diverse aperitive.
Superb cosuletul! :D
RăspundețiȘtergereMultumesc Nik! :)
RăspundețiȘtergereBuna idee! Cite cosulete ti-au iesit din 100 g parmezan?
RăspundețiȘtergereNatalia,am facut doar 2,dar stratul de parmezan l-am pus grosut. Stii cum e...frica incepatorului! :))
RăspundețiȘtergereAsa fac si eu insa ma chinui sa dau parmezanul pe razatoasrea cu gauri mari, pentru ca iese fasii si mi se pare ca arata mai bine la cosulete insa vad ca sunt frumoase tare si ale tale si probabil ca o sa pun si eu la robot parmezanul data viitoare cand fac ca e mai usor asa.
RăspundețiȘtergereOana,initial am vrut si eu sa dau pe razatoare,dar mi s-a parut prea greu pentru mine! :))
RăspundețiȘtergere