Tagliatelle cu chiftelute in sos
Avem nevoie de:
* 1 piept de pui
* 1 ou
* patrunjel
* sare si piper
* nucsoara
* 3 catei usturoi
* 50 g pesmet
* Pentru sos:
* 1 ceapa
* 1 ardei gras rosu
* 3 catei usturoi
* 1 morcov
* 300 ml suc de rosii
* oregano
* sare si piper
Pieptul de pui il tocam, dupa care il amestecam cu oul, patrunjel, usturoiul pisat, sare si piper. Cu mainile umede formam chiftelutele, pe care le vom tavali prin pesmet inainte de prajire.
Se scot pe un prosop absorbant si se pastreaza la cald.
Ceapa tocata marunt o calim putin in cateva linguri de ulei de masline. Adaugam restul legumelor tocate marunt si sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugati putina apa. Se fierbe la foc mic pana se inmoaie legumele.
Potrivim gustul de sare si piper, presaram oregano, adaugam si chiftelutele si mai dam cateva clocote.
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet, se scurg, se aseaza pe platou si adaugam chiftelutele cu sos.
Buna. A incercat cineva sa faca paste la masina de paine?
RăspundețiȘtergereO sa incerc si vroiam sa vad daca are cineva sfaturi. multumesc
www.cccris.blogspot.com
Ia chifteaua, na chifteaua... gind la gind cu bucurie si cu chifteaua in farfurie. Ale mele sint cu altfel de carnita, ca deh, sotul nu prea maninca piept de pasarica. Bun, bun, bun... si sanatos...
RăspundețiȘtergereCe de bunatati in casuta ta....care mai de care mai frumoase si mai delicioase...Felicitari!..
RăspundețiȘtergere