Falafel
* 250 g naut
* 2 catei de usturoi,
* 1 ceapa mica,
* boia de ardei,
* patrunjel verde
* coriandru
* sare si piper
* susan pentru decor
Nautul se pune la hidratat in apa rece, cu o zi inainte (sau peste noapte).
Toate ingredientele se pun la robot si se mixeaza. Pasta obtinuta se modeleaza sub forma de bilute, care se tavalesc prin susan.
Se prajesc in ulei bine incins sau se pot pune la cuptor intr-o tava tapetata cu hartie de copt, in jur de 20 de minute.
Se servesc alaturi de o salata verde sau salata tabbouleh.
Sursa
bucataria este o arta. se vede asta si pe acest blog. felicitari!
RăspundețiȘtergereEste foarte bun si frumos
RăspundețiȘtergereArata foaaarte bine. Ma tenteaza.. poate incerc si eu cat de curand.
RăspundețiȘtergeredesi am ocazia sa mananc destul de des asa ceva nu ma satur niciodata.ti-au iesit perfecte.o zi minunata iti doresc
RăspundețiȘtergerefoarte frumos...arata super....pupici
RăspundețiȘtergereArata foarte bine. As vrea sa le fac si eu dar am o nelamurire:nautul dupa hidratare, nu ar trebui fiert? se pune asa crud in blender alaturi de celelalte ingrediente?
RăspundețiȘtergereMultumesc
Anca
Anca, nautul doar se hidrateaza, nu se fierbe. Se inmoaie foarte bine daca il pui la hidratat cu o zi inainte. ;)
RăspundețiȘtergereSa ai spor si pofta buna! :*