Tiramisu cu capsuni
* 2 galbenusuri
* 50 g zahar
* 50 ml lapte
* 150 g mascarpone
* 150 ml frisca lichida
* 500 g capsuni
* 1 pachet piscoturi
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.
Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.
Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.
Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.
Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema.
Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi. Piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema
Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.
Que cosa tan rica de tiramisú. Se ve delicioso. Saludos
RăspundețiȘtergereMultumesc , Miho draga! A fost o adevrata surpriza. A fost si foarte gustos!!! Sper sa te surprind si eu cu ceva pe masura de ziua ta.
RăspundețiȘtergereOdata am facut si eu asemenea, dar nam putut taie prajitura :)
RăspundețiȘtergereAta este foarte gustos
Foarte bine arata!Si mai mult ca sigur este delicios!!!
RăspundețiȘtergerenu am inteles ce este acela mascarpone daca puteti sa imi spuneti va rog
RăspundețiȘtergereMascarpone este o crema de branza foarte fina, nesarata si se gaseste de cumparat in orice supermarket. Preturile variaza in functie de firma producatoare.
RăspundețiȘtergereìmi place cu siguranta am sal fac
RăspundețiȘtergere