Rulouri cu scortisoara insiropate
Initial, am vrut sa fac reteta de "Rolls Cinnabon", dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: "vreau sa mananc branzica de-a mea" :))) Asa ca am ramas fara branza pentru rolls-uri. Dar nu m-am descurajat, am zambit si-am mers mai departe... :))
Aluatul este acelasi ce l-am tot facut in ultima vreme, pentru cornurile pufoase cu nuca si pentru cozonac. E atat de bun, moale si pufos incat efectiv m-am indragostit de el. :))
2 oua
100 g zahar
10 g drojdie uscata
1/2 lingurita sare
200 ml lapte
60 g unt
550 g faina
1 lingura coaja de portocale confiata
Pentru umplutura:
100 g unt
~50 g zahar
2 linguri scortisoara
Pentru sirop:
500 ml lapte
100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
esenta de vanilie
Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.
Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.
Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.
Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte.
Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.
Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform.
Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia.
Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte.
De insiropat le insiropati dupa dorinta, mai mult sau mai putin, dar cu mult sirop sunt delicioase, va asigur.
Foarte bun, si arata bine
RăspundețiȘtergerece bun tre sa fie!!!!!!!!!!!!!!!!! doar ca eu as insiropa cu miere, crezi ca merge? ma si apuc de ele! in legatura cu inrebarea anterioara de la cozonac scuze nu am fost explicita: da, tava are aceiasi forma ca si cea de cozonac doar ca e din yena; crezi ca o sa iasa cozonacul bine? multumesc mult si iti doresc o duminica placuta!
RăspundețiȘtergereNeaparat trebuie sa incerc si eu ideea ta. Multumesc ca existi!
RăspundețiȘtergereCe simplu te-ai gandit tu ca in loc de rolls cinnamon cu o cana de lapte, sa faci 2 in 1:)))
RăspundețiȘtergereArata tare frumusel in roscovanu' asta ochios.
Wow , ce minunatii , mai Miha !!!
RăspundețiȘtergereSe trece la favorite , se stieeeeeeee ...
Multumesc Bianka! :)
RăspundețiȘtergereMihaela, nu am tava de genul asta, dar cu siguranta va iesi, n-are de ce sa nu iasa.
RăspundețiȘtergereCat despre rulouri, merg insiropate si cu miere. Din acelasi aluat am facut si mucenicii, pe care i-am insiropat cu miere si au fost ffff buni.
O duminica frumoasa si tie. :*
Carmen, multumesc si eu de aprecieri. Pup! :*
RăspundețiȘtergereMultumesc Gabi. :*
RăspundețiȘtergereStii si tu cum e...combinam, testam...numa sa fie puii multumiti. :)))
Multumesc Diana! :*
RăspundețiȘtergereSper sa-ti placa si tie, ca noua ne-au placut! :)
Aveam si eu in plan sa fac rulouri cu nuca, dar daca ai facut tu... ma autoinvit si autoservesc... yamiii... bune, bune...
RăspundețiȘtergereCe pufosenii cu scortisoara...mmm, tare aromate!
RăspundețiȘtergereSalivez intr-un mare fel...Asta da comfort food... Pupici! :*
RăspundețiȘtergereNeatza, Miho!
RăspundețiȘtergereCuscra, serveste cu incredere. Si poate ma poftesti si pe mine la rulourile tale. :)) Pup
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana! :*
RăspundețiȘtergerePupici Ana Maria. :* Multumesc!
RăspundețiȘtergereNeata Gabi! :*
RăspundețiȘtergereCe faci? Cum e vremea la voi? :))))
Nu cred ca au cum sa nu fie buni :))).
RăspundețiȘtergereTrebuie sa incerc si eu aluatul asta de care te-ai indragostit. O saptamana frumoasa!
M-ai convins cu aluatul asta. Il fac si eu, neaparat si cred ca si de Pasti tot pe varianta asta merg cu cozonacii. Ms Miha.
RăspundețiȘtergereAaaa....si am facut si puiul ala cu lamiie, dar fara rosie...sper ca nu e cusuparare. Foarte bun ;)
I love me a good cinnabon!
RăspundețiȘtergereWill you link these up at my linky party?
http://sweet-rolls-that-rock.blogspot.com/2011/03/sweet-rolls-o-rama-monthly-linky-party.html
It would be great if you could!
Cheers, Melissa