Tort cu portocale

joi, 19 februarie 2009

Aceasta este varianta mea de tort Diplomat,adaptata dupa reteta "bombei cu portocale" a Isabelei ;)



Avem nevoie de:

400 ml frisca lichida
100 ml miere de albine
sucul de la o portocala
150 g branza Philadelphia/Almette
2 pliculete de zahar vanilat
1 plic gelatina

Punem gelatina la inmuiat in 50 ml apa.
Amestecam mierea de albine cu sucul de portocala,apoi mixam impreuna cu branza.Batem bine frisca si o adaugam peste amestecul de branza.
Topim gelatina si o adaugam si pe ea.

Vasul in care vom "construi" tortul il captusim cu folie alimentara. Pe margini punem piscoturi,inmuiate in suc de portocale,iar pe fundul vasului o portocala decojita si taiata felii.
Turnam crema apoi acoperim cu un strat de piscoturi.
Se da la rece pentru cateva ore,apoi se rastoarna pe platoul din care se va devora. :)



L-am facut si in varianta cu piscoturi la interior si a fost la fel de bun.



Bineinteles ca l-am incercat si in varianta originala,cea de bomba. :))



Si sectiune:

Share This Post

8 comentarii:

  1. Miha,super arata,abia astept sa-l incerc,:)..multumesc mult de tot de reteta!
    Un pupic dulce de la mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ah,am uitat sa te intreb...care varianta ti-a placut mai mult tie,cea cu piscoturi sau cu blatul tortului?!
    Nu stiu care sa o incerc mai intai,hihihi

    RăspundețiȘtergere
  3. Mirela,amandoua is la fel de bune.Cea cu piscoturi e mult mai rapida. ;)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ma bucur sa te gasesc Miha. Blogul tau e o minune culinara! Felicitarile mele. Cu permisiunea ta, l-am adaugat la listuta mea de bloguri favorite. Te pup si un weekend placut iti doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc mult Marcela pentru aprecieri! Foarte frumos si la tine "acasa" :) Pupici si tie!

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma servesc cu o feliuta din tortul delicios si te invit la mine la o leapsa...

    RăspundețiȘtergere
  7. Miha,am facut tortul...e super ,super bun...multumesc inca o data pt reteta!!!
    Te pup dulce!

    RăspundețiȘtergere
  8. Mirela,ma bucur nespus ca ti-a placut! Te pup si eu!

    RăspundețiȘtergere