Inghetata de lamaie
Avem nevoie de:
2 lamai
250 ml apa
200 g zahar
1 cana frisca lichida
50 ml frisca batuta
Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.
Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :))
de la cele 2 lamai.
Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.
ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.
La sfarsit incorporam si frisca batuta,
usor,cu miscari de sus in jos.
Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.
Cu aceasta reteta ne vom inscrie la concursul "Bucataria copiilor". :) Daca nu vom castiga,macar vom inspira si pe altii sa faca aceasta inghetata delicioasa.
Foarte frumos ca-l inveti sa faca inghetata, Isabellei ii place mult de tot, sigur ar vrea o portioara facuta de logodnic... Pupici la toti si felicitari ajutorului de bucatar !
RăspundețiȘtergereMultumesc cuscra!Pupici cu lipici!
RăspundețiȘtergereBafta la concurs!
RăspundețiȘtergeresa ai noroc la concurs!imi place mult bucatarul!dar bucatareasa cea mica cum de-a scapat momentul afirmarii?va pup pe toti!
RăspundețiȘtergereSa traiasca bucatarul sef :) buna inghetata
RăspundețiȘtergereNatalia,multumesc! Haideti si voi! ;)
RăspundețiȘtergereAlison,multumesc!
RăspundețiȘtergereBucatareasa cea mica era la somnul de frumusete! :)
Multumesc Sandytza! Pup!
RăspundețiȘtergereFelicitari Robertzelule! Succes la concurs. Pusici
RăspundețiȘtergereMultumesc mult Miki! Robert te pupa apasat! :))
RăspundețiȘtergereAm facut si noi inghetata. Foarte buna! Se topea cam repejor si trebuia mancata repede. Asa o trebui? sau am gresit noi ceva?
RăspundețiȘtergereAniela,cred ca depinde si de cat era de tare congelata.Sau de cat era de cald in incapere. :)
RăspundețiȘtergereDaca v-a placut,cu siguranta n-ai gresit cu nimic. :))
Buna seara Miha... Este foarte apetitoasa inghetzata si sigur o voi face . Am o intrebare : care este diferentza intre frisca lichida si frisca batuta??? Vad in multe retete ale tale frisca lichida si nu stiu care este. batuta stiu cum se face... sunt super retetele tale...
RăspundețiȘtergereSalutari si continua asa cu bunataturi minunate...Sunt Falina
foarte bun tot ce faci ...Felicitarile mele...
RăspundețiȘtergereFalina, frisca batuta este frisca lichida...batuta. :)
RăspundețiȘtergereMultumesc tare mult de aprecieri!