Inghetata de lamaie

vineri, 31 iulie 2009

Cum zilele astea a fost cam cald si activitatile in casa cam limitate,l-am antrenat pe Robert in prepararea unei inghetate.A fost foarte incantat de creatia lui si s-a laudat la toata lumea. :))



Avem nevoie de:

2 lamai
250 ml apa
200 g zahar
1 cana frisca lichida
50 ml frisca batuta

Zaharul se pune la fiert impreuna cu apa,in jur de 5 minute.Se poate pune si coaja de lamaie daca va place.

Se lasa la racit dupa care se pune sucul stors cu nadejde :))



de la cele 2 lamai.



Se adauga si frisca lichida,putin cat putin si se omogenizeaza.







ATENTIE: siropul de zahar cu lamaie trebuie sa fie rece,altfel frisca se taie.

La sfarsit incorporam si frisca batuta,





usor,cu miscari de sus in jos.

Dam vasul la congelator,iar dupa 1 ora-1 ora si jumatate amestecam,sa spargem acele de gheata.Dam din nou la congelator,pana la congelarea completa.



Cu aceasta reteta ne vom inscrie la concursul "Bucataria copiilor". :) Daca nu vom castiga,macar vom inspira si pe altii sa faca aceasta inghetata delicioasa.

Share This Post

15 comentarii:

  1. Foarte frumos ca-l inveti sa faca inghetata, Isabellei ii place mult de tot, sigur ar vrea o portioara facuta de logodnic... Pupici la toti si felicitari ajutorului de bucatar !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc cuscra!Pupici cu lipici!

    RăspundețiȘtergere
  3. sa ai noroc la concurs!imi place mult bucatarul!dar bucatareasa cea mica cum de-a scapat momentul afirmarii?va pup pe toti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa traiasca bucatarul sef :) buna inghetata

    RăspundețiȘtergere
  5. Natalia,multumesc! Haideti si voi! ;)

    RăspundețiȘtergere
  6. Alison,multumesc!
    Bucatareasa cea mica era la somnul de frumusete! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Felicitari Robertzelule! Succes la concurs. Pusici

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc mult Miki! Robert te pupa apasat! :))

    RăspundețiȘtergere
  9. Am facut si noi inghetata. Foarte buna! Se topea cam repejor si trebuia mancata repede. Asa o trebui? sau am gresit noi ceva?

    RăspundețiȘtergere
  10. Aniela,cred ca depinde si de cat era de tare congelata.Sau de cat era de cald in incapere. :)

    Daca v-a placut,cu siguranta n-ai gresit cu nimic. :))

    RăspundețiȘtergere
  11. Buna seara Miha... Este foarte apetitoasa inghetzata si sigur o voi face . Am o intrebare : care este diferentza intre frisca lichida si frisca batuta??? Vad in multe retete ale tale frisca lichida si nu stiu care este. batuta stiu cum se face... sunt super retetele tale...
    Salutari si continua asa cu bunataturi minunate...Sunt Falina

    RăspundețiȘtergere
  12. foarte bun tot ce faci ...Felicitarile mele...

    RăspundețiȘtergere
  13. Falina, frisca batuta este frisca lichida...batuta. :)

    Multumesc tare mult de aprecieri!

    RăspundețiȘtergere