Tort de inghetata

marți, 10 mai 2011

Cu gandul la vara...

O inghetata delicioasa, ce se prepara rapid, fara prea multe batai de cap. Doar asteptarea e cam grea. :)) O portie de inghetata ce te va face sa te relaxezi atunci cand esti prea incins si stresat. :)

Pentru blat am folosit foi de pandispan din comert, dar puteti folosi orice altceva va place: blat facut in casa, biscuiti sau bezea...


2 foi de pandispan cu cacao
1 foaie de pandispan simpla

Pentru inghetata de ciocolata:

200 g ciocolata amaruie
250 ml frisca lichida
250 g mascarpone


Topim ciocolata la foc mic impreuna cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. dam la rece pentru cca 1 ora, cand compozitia s-a racit foarte bine. Mixam branza mascarpone, apoi incorporam usor compozitia cu ciocolata. Dam vasul la congelator pentru cca 1 ora.

Pentru inghetata de lapte:

400 g lapte condensat indulcit
320 ml lapte evaporat
250 ml frisca lichida


Intr-un vas amestecam cele 2 tipuri de lapte cu frisca lichida. Dam vasul la congelator pentru cca 2 ore.

Foile de pandispan le decupam dupa marimea tavii in care vom asambla tortul. Tava o tapetam cu folie alimentara. Punem primul blat de cacao, compozitia de lapte semi-congelata, blatul de vanilie, apoi inghetata de ciocolata, de asemenea, semi-congelata. Acoperim cu cel de-al 2-lea blat de cacao, invelim totul in folie si dam la congelator pana la congelarea completa.

Inainte de servire se lasa putin la temperatura camerei, apoi se portioneaza.

Share This Post

31 de comentarii:

  1. Suna bine Miha!

    Am o curiozitate ce este acela lapte evaporat?

    Merci,
    Andreea

    RăspundețiȘtergere
  2. Miho, daca asta e inghetata ce am mancat-o cand am fost la tine....da! E super. O recomand cu caldura.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc Andreea! :)
    Am atasat o poza, cu laptele evaporat. Il gasesti de cumparat la Plus.

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Mino, asta e. Vezi sa nu fie prea multa caldura, ca se topeste. :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Nu o pot manca asa....pur si simplu...fara sa o mai congelam si apoi iar sa o mai las la temperatura camerei??? e cam lunga si grea asteptarea :))

    RăspundețiȘtergere
  6. Dar merita cu varf si indesat! :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Ce pot sa folosesc daca nu gasesc lapte evaporat ?

    RăspundețiȘtergere
  8. Leontina, cred ca merge si lapte condensat pt cafea. O sa ai ceva cutiute de desfacut, dar merita. :)

    RăspundețiȘtergere
  9. merci Miha,

    cred ca am sa incerc si eu ,sa vad daca am atata rabdare la asteptat :))

    RăspundețiȘtergere
  10. Minunat. Eu sunt fan inghetata asa ca poate-i vine randul la preparat.

    RăspundețiȘtergere
  11. Mai am o intrebare, ce cantitate se obtine, in ce ai asamblat-o?

    RăspundețiȘtergere
  12. oi,oi,oi,oioiiiii! miha,ce pacat ca stai asa departe de mine! eu stiam ca laptele evaporat e lapte condensat ,dar fara zahar.gresesc oare ?am sa fac si eu o excursie pana la plus,ca e departe de mine,dar acolo au si o gorgonzola buna si cea mai ieftina dintre toate.desi de cate ori am fost,eu lapte condensat n-am vazut.la ce raion le au expuse ?ca la noi nu stii niciodata ce si cum.

    RăspundețiȘtergere
  13. foarte delicios arata! sunt fan inghetata! o seara placuta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Ghiocel, nu stiu exact cantitatea, nu am cantarit. Daca e sa adunam cantitatile iese undeva in jurul a 1700 g. Am asamblat intr-o tava inima de 22 cm.

    RăspundețiȘtergere
  15. Pansy, si eu as vrea sa stau mai aproape de voi, sa ne inatalnim la o cafeluta. ;)
    Laptele evaporat e un fel de lapte condensat (ca pt cafea) doar ca e putin mai dens si mai inchis la culoare.
    Il gaseti la raionul cu UHT-uri. Acolo unde e si laptele condensat pt cafea si smantana pt frisca.

    RăspundețiȘtergere
  16. Adela, multumesc! :) Poate vei incerca inghetata, daca iti place.

    RăspundețiȘtergere
  17. ce bine arata si as servi feliuta aia cu maaare placere,imi place inghetata de numa....
    am sa incerc si eu reteta ta,te pup!

    RăspundețiȘtergere
  18. Abia astept soarele, sa ne "jucam" de-a inghetata :) Foarte faina ideea acestui tort.

    RăspundețiȘtergere
  19. miha,si eu vreau o felie ca io n-am ingrediente din alea sa-mi fac :(
    pup.

    RăspundețiȘtergere
  20. miha ma omori cu retetele tale de inghetata:) arata superrrrrrrrrrrrrr

    RăspundețiȘtergere
  21. aici e cald,inghetata deja merge,nu ne trimiti o portioara?

    RăspundețiȘtergere
  22. Super idee.. sa caut si eu lapte evaporat...

    RăspundețiȘtergere
  23. Lissa, multumesc. Ma bucur mult ca ti-a placut reteta si ca o vei incerca. Pupici! :*

    RăspundețiȘtergere
  24. Nil, multumesc! Si te rog eu sa nu mori! :)))) :* :* :*

    RăspundețiȘtergere
  25. Felis, multumesc! :*
    Lapte evaporat gasesti la Plus.

    RăspundețiȘtergere
  26. foarte frumoasä realizare.
    Ca sä nu se topeascä asa repede , recomand gelatinä.
    Asa stä torta in frigider mai bine de o orä färä sä se topeascä....

    RăspundețiȘtergere
  27. Multumesc de aprecieri. Multumesc si de tips-ul cu gelatina, chiar nu stiam. Voi incerca data viitoare. :*

    RăspundețiȘtergere