Tort cu fructe si frisca

miercuri, 18 aprilie 2012

Pentru Paste voiam neaparat sa fac un tort usor, cu frisca si fructe. Am tot oscilat intre tort Diplomat si Padurea Neagra. Pana la urma am ajuns la concluzia ca Diplomatul nu se face atat de repede pe cat mi-as dori, pentru Padurea Neagra n-am gasit visine... Asa se face ca pana la urma a iesit acest tort cu fructe si frisca.

Bun! Bun de tot. Cam inegale blaturile, ca am gresit masuratorile la taiat, dar voi sa nu faceti ca mine, da? :)))




Pentru blat:

3 oua
3 linguri zahar
2 linguri ulei
2 linguri cacao
3 linguri faina
1 lingurita praf de copt
esenta de rom

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga apoi zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa, ca pentru bezea. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de rom se incorporeaza usor in bezea, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.

Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 18 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si se coace la foc mediu, in jur de jumatate de ora. Se face proba cu scobitoarea. Se scoate blatul pe un gratar, se lasa la racit, apoi se taie in 3.

Pentru umplutura:

1 compot de fructe exotice (ananas, papaya si guava)

250 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar vanilat
1 intaritor de frisca

Punem fructele din compot intr-o strecuratoare. Se lasa sa se scurga bine.

Smantana rece pentru frisca se bate pana incepe sa capete consistenta. Se adauga zaharul vanilat si intaritorul de frisca si se bate pana devine ferma si pufoasa.

Pentru crema de ciocolata:

50 g ciocolata amaruie
100 ml smantana pentru frisca

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic impreuna cu smantana pentru frisca. Omogenizam, lasam sa se raceasca, apoi dam la rece pana se intareste si se raceste foarte bine. Mixam apoi pana obtinem o crema pufoasa.


Blaturile se vor insiropa cu zeama din compot, dupa preferinta. Primul si al doilea blat se ung cu crema de ciocolata, se pun fructe pe intreaga suprafata a blatului si se acopera cu un strat generos de frisca.

Se orneaza cu frisca si picaturi de ciocolata.







Share This Post

15 comentarii:

  1. ei tu perfectionisto :)))
    stii tu de "inegabilitatea" aia :)))))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai facut un tort perfect! si gustos si aratos! pup

    RăspundețiȘtergere
  3. De tort nu mai zic nimic. De unde ai tava asa de mica? Ar fi minunata pentru numeroasa mea familie din ....2 persoane.

    RăspundețiȘtergere
  4. Ghiocel, tava face parte dintr-un set de 3 tavi de la Decorix. :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Mon Dieux, quelle gâteau!!!!

    Digne d'une grande vitrine de pâtisserie, il est plus que parfait, bravo!

    bisous

    RăspundețiȘtergere
  6. Daca nu ziceai ca blaturile sunt inegale...nimeni nu observa...asa, primul lucru la care m-am uitat au fost foile de blat...cautam inegalitatea...dar n-am vazut nimik .Deci, pentru mine e beton...arata zuper!
    Pup.
    PS.L-ati savurat deja?

    RăspundețiȘtergere
  7. Yammy!!! Cine crezi ca mai observa ca sunt inegale?

    RăspundețiȘtergere
  8. Mmm, egale sau neegale, clar e delicios la maxim!!!Pup!

    RăspundețiȘtergere
  9. O feliuta mai este si pentru mine?
    Pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  10. l-ai facut perfect!
    Miha tu ca sa-l faci in trei starturi, faci mai intii unul si-l pui in frigider pe un pic, si apoi altul lasindul din nu un pic sa se intareasca, sau le pui toate trei dintr-o data?

    RăspundețiȘtergere
  11. Multumesc fetelor de aprecieri! Sunteti niste dragute toate! :*

    RăspundețiȘtergere
  12. Vica, blaturile le pun toate deodata, nu pe rand. Daca crema e una care necesita timp pentru intarire atunci folosesc tava cu inel detasabil. Asamblez tortul in tava, apoi il rastorn pe platou.

    RăspundețiȘtergere
  13. Hristos a inviat! Hmmm, arata f bine tortuletul, vreau si eu o feliuta mai ales ca are si cioco ;) Pupici

    RăspundețiȘtergere