Briose cu zmeura
100 g unt
150 g zahar
1 lingura zahar pudra aromat cu lamaie
1 zahar vanilat
5 oua
150 g iaurt
300 g faina
1 praf de copt
zmeura
Untul il topim partial la foc mic sau la microunde. Il mixam pana devine ca o crema, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste. Punem apoi cate 1 ou in crema de unt, mixand bine dupa fiecare. Incorporam iaurtul si la sfarsit faina amestecata cu praful de copt si un praf de sare.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartiute speciale (sau in forme de silicon pentru briose). Deasupra punem zmeura, pe care o adancim putin cu degetul in compozitie.
Dam tava la cuptor la foc mediu, pentru circa jumatate de ora, pana delicioasele prajituri trec proba cu scobitoarea si se rumenesc usor deasupra.
Se scot pe un gratar si se lasa la racit.
- Pentru un aer mai festiv se pot orna cu o crema de ciocolata sau cu frisca.
- Daca vreti sa mai simplificati putin reteta, coaceti in forma de chec
- Zmeura se poate inlocui cu orice alt fruct de sezon
Am venit repede la masa, sa aduc si cafeaua? Pup
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt!!!
RăspundețiȘtergereFrumoase si delicioase. Felicitari, arata atat de bine ;)
RăspundețiȘtergereDelicioase si vesele, briosele:)!!!!
RăspundețiȘtergereCe simpatice sunt! :)
RăspundețiȘtergereSuper!
Ma duc sa-i spun mamei, poate o reusi sa le faca asa. stii, nu toate se pricep prea tare..
RăspundețiȘtergereMmm, arata minunat cred ca sunt un deliciu aromat!Pup!
RăspundețiȘtergereMiha, te asteapta un tag la mine pe blog, daca ai timp sa-l ridici! Pup si un weekend frumos!
RăspundețiȘtergereCe aromate si bune!
RăspundețiȘtergerede unde ai luat hartiutele de briose?
RăspundețiȘtergereHartiutele cred ca le-am luat din Selgros, daca nu ma insel...
RăspundețiȘtergere