Chiftelute de cartofi cu sos de rosii

miercuri, 24 noiembrie 2010


 * 4 cartofi medii
* 1 ou
* 2 linguri faina
* 2 catei usturoi
* 1 ceapa mica
* patrunjel verde
* sare si piper


Cartofii se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. Se scurge zeama lasata si se sareaza si pipereaza dupa gust. Adaugam usturoiul pisat, patrunjelul verde tocat si ceapa marunt tocata. Omogenizam, apoi adaugam oul si faina.

Punem ulei la incins intr-o tigaie si punem cu lingura din compozitia de cartofi. Cu o paleta se intorc de pe o parte pe alta. Se scot pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de grasime.

* Pentru sos:

* 1 cana suc de rosii
* 3 catei usturoi
* sare si piper
* busuioc si oregano

Sucul de rosii se pune la fiert impreuna cu usturoiul pisat, sare si piper dupa gust, busuioc si oregano. Se dau cateva clocote, pana se elibereaza aromele.

Se toarna sosul peste chiftelutele calde si se servesc presarate cu patrunjel verde.

Share This Post

7 comentarii:

  1. Mmmmm... ce as manca si eu... mai ales ca tin si post... Arata bineeeeeeeeeeeeeee...

    RăspundețiȘtergere
  2. Felis, sa-ti ajute Bunul Dumnezeu sa tii tot Postul.
    Daca le faci, atentie la ou. Pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. yummy, ce imi plac chiftelutele tale miha! arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata senzational, astazi le incerc si eu!

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt foarte bune chiftelutele, multumesc pentru reteta! Pupici.

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc si eu ca ai incercat reteta! Pup!

    RăspundețiȘtergere